Πώς μπορώ να κολλήσω την ταινία led;

Στο πίσω μέρος της η ταινία led αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης επομένως μπορεί να κολληθεί σε καθαρή λεία επιφάνεια, εύκολα.

Καθαρίζουμε την επιφάνεια π.χ. με οινόπνευμα και κολλάμε την ταινία. Πρακτικά έχει φανεί ότι η στεγανή ταινία led δεν έχει καλή συμπεριφορά στο κόλλημα , θέλει κάποια μηχανική στήριξη. Βέβαια καλή λύση είναι τα προφίλ αλουμινίου που λειτουργούν και ως ψύκτρες. Σε εφαρμογές ταινίας led σε κρυφό φωτισμό η εφαρμογή σε μία λωρίδα λείου ξύλου ή pvc ή αλουμινίου είναι καλή, γιατί κολλάει πολύ καλύτερα από την σκονισμένη γυψοσανίδα αλλά επίσης μπορεί κάποιος να αλλάξει την απόσταση από τον τοίχο της λωρίδας και να πετύχει ομοιόμορφο φώς στο ταβάνι χωρίς να ξεκολλάει και ξανάκολλάει την ταινία led του κρυφού φωτισμού.

2 thoughts on “Πώς μπορώ να κολλήσω την ταινία led;

  1. Anonymous says:

    Κοιτα, εγω θελω να βαλω λεντοταινια περιφεριακα στο ταβανι του δωματιου μ, δλδ στον τοιχο. Επειδη ομως δν θελω να τρυπαω τοιχους κ τετοια για κλτρη βαση κ στο παραπανω κειμενο ειπες πως κλτρα κολλανε σε λειες επειφανειες κλπ πιστευεις οως θα εχω προβλημα δλδ θα μ ξεκολαει κ ετσι?

    • NIKOS PRINOS says:

      Καλησπέρα η ταινία led θα ξεκολλήσει μετά από λίγο διάστημα από τον τοίχο, ιδιαίτερα αν είναι υδρόχρωμα, θα παραμείνει αρκετά αν ο τοίχος έχει πλαστικό χρώμα και μάλιστα γυαλιστερό. Βέβαια κάτι τετοιο δεν είναι δραματικό αν έχετε υπομονή να την ξανακολήσετε (θέλει ή σιλικόνη κλασσική ή fixative κόλλα σε σωληνάριο σαν της σιλικόνης, η θερμοκόλλα δεν έχει μεγάλη αντοχή, αρκετά καλά αποτελέσματα έχει η αφρώδες διπλής όψεως). Το πόσο επηρεάζουν τον τοίχο εσείς μπορείτε να το κρίνεται. Γενικά όταν το βάρος είναι πρός τα κάτω η ταινία που έχει η ταινία led δεν αντέχει πέρα από 2 μήνες, χωρίς να ξεκολλήσει κάποια άκρη. ίσως πρέπει να δείτε προφίλ αλουμινίου για τις λεντοταινίες αλλά με μικρά ούπα για στήριξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *