Υπάρχει κάποια πρόταση για φωτισμό πολυελαίων σε Ιερούς ναούς;

Οι Ιεροί ναοί έχουν πολλούς περιορισμούς στον φωτισμό πρέπει να είναι ναι μεν επαρκής, σε ζεστό λευκό , οικονομικός σε κατανάλωση και οι λαμπες να έχουν ίσως παραδοσιακή όψη.

Από την εξέλιξη των πολυελαίων στους Ιερούς ναούς, έχουν προκύψει φωτιστικά – πολυέλαιοι με π.χ. 60 λαμπες αν σε αυτά τοποθετηθούν λαμπες πυρακτώσεως με 40Watt η κατανάλωση θα είναι 2.400Watt, αν τοποθετηθούν λαμπες εξοικονόμησης 720Watt με προβλήματα αισθητικής.

Η ιδανική λύση είναι οι λαμπες led filament με κατανάλωση ή 4Watt για αντίστοιχο φωτισμό με το πιο πάνω παράδειγμα ή και 2Watt για πιο ήπιο φώς (http://www.ledin.gr/index.php?option=com_eshop&task=category&cid=111&Itemid=60). Αυτός ο τύπος led λαμπας είναι πολύ κοντά στην όψη της κλασσικής λάμπας πυρακτώσεως, έχει το 1/10 της κατανάλωσης της λαμπας πυρακτώσεως, έχει ζεστό καθαρό φώς, δεν έχει UV ακτινοβολία, ώστε να φθείρει και να αλλοιώνει τα χρώματα των τοιχογραφιών, έχει το 1/10 της εκλυόμενης θερμότητος επομένως διατηρεί την θερμοκρασία στο εσωτερικό του Ναού πιο δροσερή, επομένως εξοικονομεί πόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *